Kerta.hu

Kerta település szennyvízkezelésének megoldására, egyedi szennyvíztisztító berendezések telepítésére Kerta Község Önkormányzata a Vidékfejlesztési Program keretén belül az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési alapból és hazai költségvetési előirányzatból 154.999.985 Ft vissza nem térítendő támogatást kapott 2017. július 01-én.

Az önkormányzatnak 39.237.390 Ft saját forrást kellett biztosítani, amely a  község költségvetéséből és a lakossági hozzájárulásokból tevődött össze.

Figyelembe véve a térség földrajzi adottságait és a lélekszámot az összegyűjtött szennyvizet helyi, házi kisberendezésekkel tisztítjuk meg, a tisztított szennyvizet helyben elszikkasztjuk.

A házi szennyvíztisztítóra kidolgozott technológia komplex megoldást nyújt a kommunális szennyvíz tisztítására, energiatakarékos.

A kivitelezés során 95 háztartás, az Általános iskola, Óvoda, Orvosi rendelő, önkormányzati lakás szennyvízkezelése oldódott meg a berendezések telepítésével.

A fenntartási kötelezettség időtartama alatt 5 évig az önkormányzat köteles az előírások betartásával üzemeltetni a berendezéseket.

A biológiai szennyvíztisztító kisberendezések telepítése 2018. május elején kezdődött és 2019. decemberben fejeződött be. A vízminőség vizsgálatához három monitoring kút fúrására is sor került, melyet a Vízügyi Hatóság engedélyezett.

          

A projekt a településen élők egyik legnagyobb problémájára adott megoldási lehetőséget.

Köszönjük a Magyar Állam és az Európai Unió támogatását!

Kerta Község Önkormányzata, mint Ajánlatkérő Ajánlattételi felhívása és további közbeszerzési dokumentumai a "V.P6-7.2.1.2-16 megnevezésű, 19823322643 azonosító számú, Kerta Községben egyedi szennyvízkezelő berendezések telepítése építési beruházás tervezéssel vállalkozási szerződés keretében". 

Az anyag letölthető ide kattintva

Értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy a Kertai Intézményirányító Társulás

3/2018. (II.13) hozott határozata értelmében

 az óvodakötelessé váló gyermekek beíratására a Kertai Közös Fenntartású Óvodába

2018. április 25-én és 26-én 8.00 – 16.00 óra között kerül sor.

 

Beiratkozás helye:

Kertai Közös Fenntartású Óvoda

8492 Kerta, Kossuth utca 31.

 

eloforrasbanner1